U2egipt

Acc250x150

Acc250x150skola

Acc250x150zvjezd

Astrološko nebo – svibanj i lipanj

Još jedan pregled astroloških zbivanja na nebu za iduća dva mjeseca... Čisto da se pripremimo. Malo je zatišje, ali ja se ne bih opuštao...

O samoći i usamljenosti

Mnogo se ovih dana priča o izolaciji u kojoj živimo i kako se nositi s njome, pa eto malo mojih razmišljanja o tome. Mogao bih reći kako ja na neki način tako živim već godinama pa mi ovo nije novo iskustvo...

Gemini
Sun in Gemini
Leo
Moon in Leo
3 degrees
Waxing Crescent Moon
Waxing Crescent Moon
4 days old
Powered by Saxum

Nova2020

i puno sreće, veselja i dobrih aspekata...!!!

 

Ako još niste uočili 11. Dani astrologije se održavaju ove subote 9. studenog 2019. Dani astrologije su jednodnevni event sa sjajnim predavanjima o astrologije i izvrsna prilika da nešto naučite i družite se sa ostalim astrolozima... Sve informacije i najave predavanja i predavača su na www.uah.hr , a možete i nazvati na 091 615 9907 (Slaven. S). Cijena je simbolična i prijaviti se možete i na spomenuti broj.  Nadam se da ćete doći i provesti ugodan dan sa zvjezdarima i zvjezdoslovljem...:-)

Sljedeći seminar je posvećen "problemu kuća u astrologiji" i održati će se 3.11.2019 (nedjelja)... Pozabaviti ću se astrološkim kućama  od početaka helenističke astrologije do danas i pokušati objasniti pojam kuća, zašto su one uopće problem, te kako ih koristiti u mnoštvu različitih sustava. Moguća rješenja su veoma neočekivana... Ukratko, sve što trebate znati o kućama, i više od toga :-). Info i prijave po običaju na 091 615 9907 (Slaven S.)

U subotu 28.9.2019. održati ću seminar koji se bavi pojmovima daimon i tuche (fortuna), a koji su poznatiji u suvremenoj astrologiji pod nazivom točka sreće ili fortune i točka duha. Kako se ove tehnike koriste i koja su im značenja obraditi ćemo u ovom seminaru, kao i neke tehnike analize povezane s njima. Ukoliko želite naučiti nešto dublje o astrologiji, eto prilike. Informacije i prijave na 091 615 9907 (S.Slobodnjak)

S početkom jeseni počinje i nova serija seminara astrološke škole koju započinjemo sa tečajem osnova astrologije. U njemu objašnjavamo temeljne pojmove astrološke karte, a onda i osnovne korake u analizi kombinacija planeta, znakova i kuća. Cilj tečaja je upoznati se s temeljnim pojmovima  natalne karte i naučiti osnove pristupa analizi karte. Sastavni dio tečaja i škole jest upoznati se sa i vlastitom natalnom kartom i kako se manifestira u životu.
Detaljnije o temama vidi ovdje...  Tečaj vodi Slaven Slobodnjak, a prijave i informacije možete dobiti na 091 615 9907

Uskoro kreće novi ciklus astrološke škole (17.2.)  za one koji žele naučiti osnove astrologije ili možda sistematizirati svoja znanja. Također krećem sa novim ciklusom tečaja helenističke astrologije (23.2.) za one koje zanimaju drevna i zaboravljena znanja helenističke astrologije - i to je svojevrsni početni tečaj jer obrađujem sve osnovne astrološke pojmove, ali sa ponešto drugačijim pristupom. Sve informacije možete dobiti na 091 615 9907 (Slaven S.)

Nova2019p8

U tijeku su prijave za još jedne, 10. Dane astrologije, koji će se održati u subotu 10.studenog 2018 u hotelu Laguna. Po običaju 6. predavača će održati 6 predavanja na temu "Talenti, posao uspjeh". Ako vas zanima družiti se s astrolozima i ponešto naučiti o astrologiji dobro došli! Podržite ovaj projekt Udruge astrologa Hrvatske svojim dolaskom. Sve informacije su na webu UAH-a, a možete nazvati na tel 091 615 9907 (S.Slobodnjak)

U subotu 20. listopada počinje tečaj "Helenistička astrologija za suvremenog astrologa". Tečaj je zamišljen i kao uvod u helenističku astrologiju, dakle u astrologiju kako se koristila u svojim drevnim početcima. Objasniti ćemo razlike u odnosu na današnju astrologiju i neke zaboravljene koncepte. Modificirati ćemo pristup osnovnim elementima natalne kartu onako kako su izvorno zamišljeni, uključiti neke zaboravljene elemente i tehnike, te ih usporediti sa suvremenim konceptima. U ovom tečaju se nećemo držati samo drevnih tehnika, već ćemo ih kombinirati sa suvremenim tehnikama.
Detalji tema su ovdje, a prijave i ostale informacije na 091 615 9907 (S.Slobodnjak)

U subotu 6.10.2018. će se održati seminar "Misteriji zodijaka" u kojem ću se pozabaviti brojnim pitanjima i problemima vezanim uz znakove zodijaka. Proanalizirati ćemo i neke neočekivane veze znakova sa gramatikom, ali i muzikom i harmonijskim odnosima. Ove spoznaje nas vode daleko u početke astrologije, ali isto tako određuju i način na koji koristimo zodijak. Detaljnije vidi ovdje...
Ostale informacije i prijave na 091 615 9907 (S.Slobodnjak)

Započinju prijave za novi ciklus astrološke škole (S1) koji započinjem tečajem osnova astrologije koji će se održati u subotu 29. rujna. Tečaj osnova astrologije je namjenjen onima koji žele naučiti astrologiju, odnosno onima koji već poznaju osnove ali žele organizirati svoja znanja i naučiti sistematsku analizu natalne karte. Radi se u malim grupama sa mnogo razgovora i direktne interakcije, a tehnike se uče na primjerima poznatih osoba, ali i na kartama polaznika. Cilj je tečaja upoznati polaznike sa osnovnim elementima natalne karte, te osnovnim koracima analize karte tj. o procjeni važnosti pojedinih čimbenika natalne karte.
Tečaj se sastoji od 3 jednodnevna seminara (cca 18 školskih sati) i dio je prvog stupnja astrološke škole za one koji se odluče nastaviti učenje astrologije. 
Detaljnije o temama vidi ovdje (seminari 1-1 do 1-3)... Tečaj vodi Slaven Slobodnjak, a sve informacije možete dobiti na tel 091 615 9907

Stavio sam prve najave za jesenske seminare i tečajeve, kako bi si mogli zabilježiti datume za ono što vas zanima. Tu je najava tečaja za učenje astrologije, kao i tečaj helenističke astrologije. Za helenističku sam stavio i kompletan program tečaja helenističke astrologije.  Uskoro ću staviti i ostatak seminara za ovu godinu... Informacije i prijave možete dobiti na 091 615 9907.

U ovom seminaru ću se pozabaviti sa drevnom tehnikom profekcija, tehnikom koja se održala i kroz srednji vijek kao dominantna tehnika, da bi se u suvremenoj astrologiji gotovo potpuno izgubila. Tehnika je krajnje jednostavna, no bez helenističkih interpretativnih tehnika nema puno smisla. Stoga ću pokušati objasniti te interpretativne principe korištenja profekcija. Profekcije se redovno koriste u kombinaciji sa tranzitima pa ćemo pogledati kako nam profekcije pomažu u analizi tranzita tj. procjeni važnosti tranzita.
Seminar je u nedjelju 18.2.2018.  Prijave na 091 615 9907.

Kao što vidite s novom godinom sam malo i redizajnirao web-stranice ...   Još ću neko vrijeme sređivati sitnice po webu pa su moguća "štucanja" ili neobični prikazi.   Nadam se da ćete imati strpljenja i da će vam se svidjeti konačni rezultat smile   Web je jednostavniji  ali i "mobile friendly" pa bi trebao biti ugodniji za korištenje na mobilnim platformama.

U subotu kreće tečaj osnova vremenskih tehnika u kojim se bavimo osnovnim suvremenim tehnikama prognoze i kako ih koristiti u tumačenju natalne karte. Namjenjen je onima koji se počinju baviti astrologijom i onima kojima treba organizacija znanja o prognozama. Naglasak je na primjeni tehnika i praktičnim primjerima. Detalji su ovdje...
Prijave i info: Slaven S. (091 615 9907)

Nova2018P24

Tečaj Helenističkih metoda prognoza će se održati u nedjelju 3. prosinca 2017.  Tečaj se sastoji od 3 seminara u kojem ćemo napraviti pregled helenističkih metoda prognoza pomoću vladara razdoblja (kronokratora). Detaljnije ćemo se na primjerima upoznati s metodom zodijačkog otpuštanja od Čestice Fortune i Duhova kao i metodom profekcija koju koristimo u kombinaciji sa tranzitima. Ove tehnike su donedavno bile potpuno nepoznate u zapadnoj astrologiji i tek se zadnjih desetak godina vraćaju u primjenu. U tečaju je naglasak na tehnike koje sam i praktično testirao u praksi, pa se lako i efikasno mogu primjeniti u analizi nečijeg života. U tom smislu ćemo demonstrirati primjenu tih tehnika, kao i natalnih tehnika, na primjerima poznatih osoba ali i polaznika tečaja.  Detalji su ovdje...

Dolaze nam još jedni Dani astrologije! Jednodnevno druženje astrologa sa šest predavanja šestero astrologa održati će se u subotu 11. studenog 2017. u hotelu Arcotel. Sve informacije o predavanjima, predavačima i prijavama možete vidjeti na webu UAH-a, a prijaviti se možete i na tel. 091 615 9907. Nadam se da se vidimo na Danima astrologije...