U2egipt

Acc250x150

Acc250x150skola

Acc250x150zvjezd

Tečaj: Helenistička astrologija za suvremenog astrologa (20.10)

U subotu 20. listopada počinje tečaj "Helenistička astrologija za suvremenog astrologa". Tečaj je zamišljen i kao uvod u helenističku astrologiju, dakle u astrologiju kako se koristila u svojim drevnim početcima. Objasniti ćemo razlike u odnosu na današnju astrologiju i neke zaboravljene koncepte. Modificirati ćemo pristup osnovnim elementima natalne kartu onako kako su izvorno zamišljeni, uključiti neke zaboravljene elemente i tehnike, te ih usporediti sa suvremenim konceptima. U ovom tečaju se nećemo držati samo drevnih tehnika, već ćemo ih kombinirati sa suvremenim tehnikama.
Detalji tema su ovdje, a prijave i ostale informacije na 091 615 9907 (S.Slobodnjak)

Libra
Sun in Libra
Capricorn
Moon in Capricorn
19 degrees
First Quarter Moon
First Quarter Moon
7 days old
Powered by Saxum

DA10 Ban972x60

U tečaju čemo obraditi drevne tehnike prognoze koje su uglavnom izgubljene tijekom povijesti, no ne zbog toga što bi bile manje vrijedne već zbog toga što se nisu prenijele kroz povjesnu astrološku predaju. Te se tehnike temelje na bitno drugačijem pristupu vremenu i događajima tako da nam pomažu sagledavati život u vremenu na nešto drugačiji način od suvremenih tehnika. Većina suvremenih tehnika (sekundarne progresije, solarni lukovi, povrstci i dr.) imaju svoje počeke ili nastanak u helenističko doba, no njihova primjena i tumačenje se bitno promijenilo kroz povijest, pa ćemo se dotaknuti i tih suvremenih tehnika.

 

U prvom dijelu ćemo načiniti pregled tih starih metoda prognoza i objasniti osnovna počela njihovog korištenja.

U drugom dijelu ćemo objasniti i demonstrirati na primjerima metodu otpuštanja od čestice udesa ("točka fortune") i čestice duhova ("točka duha"). Ovo je tehnika koja nam daje sliku ili scenarij nečijeg života te najvažnija razdoblja.

U trećem dijelu ćemo se pozabaviti metodom profekcija, kako je koristiti, a posebno kako promatrati djelovanje tranzita u kontekstu profekcija za danu godinu.

I u četvrtom ćemo dijelu pokazati kako načiniti sintezu ovih tehnika jer se one koriste hijerarhijski za preciziranje životnih faza.

 

Tečaj vodi Slaven Slobodnjak, koji je više godina živio i radio u SAD-u pri Projectu Hindsight na rekonstrukciji i prevođenju rane Helenističke astrologije. 

Prijave i ostale informacije na 091 615 9907.