U2egipt

Kalendar tečajeva, seminara i predavanja

Events Calendar

Točka Fortune, Usud i lunarne tehnike
Saturday 08 December 2018, 13:00
Contact S.Slobodnjak, 091 615 9907

U ovom seminaru ćemo se pozabaviti pojmom Fortune (gr. tuche) ili Udesa, pa čak i sudbine. Helenističko doba poznaje daleko suptilnije razlikovanje mnogih pojmova koje danas prevodimo sa usud ili  sudbina, pa ćemo pokušati vidjeti u čemu se razlikuju ti pojmovi. S time je pak povezan i pojam nužnosti koji se danas shvaća bitno drugačije nego u klasično doba. Svi ti grčki pojmovi tuche, daimon, heimarmene, moira, anangke nas vod u svijet usuda na ponešto drugačiji način od uobičajenog.

Uvod je to u konkretni astrološki čimbenik koji nosi ime Fortune: Čestica Udesa (poznatija kao "točka fortune" ili "točka sreće") i čestica Daimona (ili duha). Pokazati ćemo kako ju koristiti i analizirati u natalnoj karti kao lunarni ascendent, pa čak je i koristiti u vremenskim tehnikama prognoze. Korištenje čestice udesa za generiranje dodatnog sustava kuća tj mjesta.  Mjesecu se također pripisuje značenje "udesa" ili "fortune", pa neke mjesečeve tehnike analize imaju sličnu poveznicu. 

U seminaru ćemo spomenuti i druge lunarne tehnike poput mjesečevih čvorova, prilaženja Mjeseca, mjesec izvan granica, dan i noć u analizi karte, prenatalne lunacije i pomrčine, mjesečeve i planetarne faze tj. pojavnosti. Sve su to tehnike bazirane na Mjesecu i Suncu.

Tečaj vodi Slaven Slobodnjak, a sve informacije i prijave možete dobiti na 091 615 9907