U2egipt

Ovo su blogovi koji su više astrološki (u stručnom smislu) i namjenjeni su prije svega onima koji se bave astrologijom...

syB23Dolazimo do još jedne sezone pomrčina – Sunčeva pomrčina nam pada 20.4.2023. na 29° 50' Ovna, dok mjesečeva pomrčina dva tjedna kasnije pada 5.5.2023. na 14°58' Bik-Škorpion.

syB27Stiglo nam je proljeće pa je vrijeme da bacimo pogled na nebo da vidimo što se zbiva. Imamo 3 zanimljive promjene znakova, a blizu su i pomrčine.

syB12Dolazi jesen sa novim zanimljivostima, pa eto poneko razmišljanje o onome što se dešava na nebu kako bi se malo pripremili za ono što dolazi.

syB27Evo nam nove "sezone pomrčina" pa sam se malo osvrnuo na karte tih pomrčina, te na ono što se zbiva i kuda bi stvari mogle krenuti. 

syB25Izgleda da nas nekako neće... Prvo epidemija, a taman kad se stvari počnu smirivati eto novih sr... Stvari se nekako drastično mijenjaju u kratko vrijeme. Stoga eto malo razmišljanja o tekućim zbivanjima...

sy02Bw60Ušli smo u još jednu sezonu pomrčina pa ću se malo osvrnuti na njih te načiniti uobičajeni pregled astroloških fenomena na nebu za slijedeća 2-3 mjeseca. Ima dosta zanimljivih događanja na nebu...

syB06Promatrati samo jedan ciklus (Saturna i Urana) može biti zanimljivo, ali može ponekad biti izvučeno iz konteksta. Postoje i drugi ciklusi koje se dešavaju paralelno pa ću ovdje obratiti pažnju barem na neke od njih. 

syB12U nastavku ću se pozabaviti sinodičkim ciklusima Saturna Urana kako bi malo pažljivije objasnili njihov ciklus ponavljanja i faze unutar ciklusa. Ovo je više tehnička tema za one koji žele znati nešto više o sinodičkim ciklusima.

syB19Dominantni aspekt ove 2021. godine jest kvadrat Saturna i Urana, pa je krajnje vrijeme da se malo osvrnem na njegove karakteristike i što bi nam mogao donijeti.

syB18Često naglašavam kako nas tekuća događanja mogu štošta naučiti o djelovanju planeta, pa da pogledamo sve ono što se događalo u prošloj godini.

syB26Ušli smo u polugodišnje "doba pomrčina" pa eto da se osvrnem na tekuća zbivanja na nebu i par važnijih astroloških fenomena...

syB22Približava se kraj ove čudne 2020. godine pa je vrijeme da pogledamo što nas još čeka ove zime. Po običaju, ovo je više "kalendarski" pristup kako bi vidjeli neke ključne datume...

syB09Često spominjem i intenzivno koristim brojne drevne metode u analizi karte, no zašto su zapravo one zanimljive i što je to (za mene) privlačno u drevnim astrologijama? I što mislim pod pojmom "helenistička astrologija"? Stoga evo nekoliko zanimljivosti vezane za povijest i početke zapadne astrologije koja nastaje u ranom helenističkom dobu pa odatle i naziv "Helenistička astrologija".

syB22Kada imamo godinu sa ovoliko događanja to je izvrsni prilika i da provjeravamo astrološke utjecaje i na koji se način manifestiraju. Pa eto mali pogled na dosadašnje prognoze prije pogleda unaprijed.

sy02Bw60Čini mi se kako ulazimo u novu fazu ovogodišnjeg kriznog scenarija, pa da još jednom podsjetim na sve ono što nas čeka u idućim, rekao bih važnim, mjesecima...

syB15Eto virus se primirio, ali smo neočekivano i dosta brzo dobili parlamentarne izbore. Čini mi se kako bi političari stvarno trebali tu i tamo konzultirati astrologa, jer datum izbora je točno na dan punog mjeseca koji je i mjesečeva pomrčina... Kome će se pomračiti...? 

syB09Još jedan pregled astroloških zbivanja na nebu za iduća dva mjeseca... Čisto da se pripremimo. Malo je zatišje, ali ja se ne bih opuštao...

syB18Kao i svi sjedim doma i pokušavam pratiti što se zbiva. Ovo je prilika za one koji se bave astrologijom da prate promjene iz dana u dan - nešto poput astrološkog dnevnika u vrijeme krize. Možda tako i o sebi nešto naučimo. Pa da vidimo što nam slijedi...

syB12Potres nikad nije dobar, ali nije mogao doći u gore vrijeme. Odakle je on došao, iz astrološke perspektive...

syB06U prošlom blogu sam stavio svojevrsni kalendar bitnijih događanja za ovu godinu, pa možda da pobliže pogledamo astrološka zbivanja koja se upravo dešavaju. Možda sam bio ponešto pesimističan, ali kako je krenulo, bolje da postoji trunka opreza kako stvari ne bi izmakle kontroli.

syB25Stvari se opako zahuktavaju... Već sam ranije pisao o ovoj godini kao prelomnoj iako nisam mislio da će baš virus biti pokretač kaosa. U svakom slučaju dajem vam mali pregled neobičnih tekućih zbivanja na nebu... Čisto da se pripremite...:-)