U2egipt

sy21w40Svi su se raspisali o smaku svijeta, rade se eventi na temu apokalipse (treba nešto zaraditi), a ja sam odlučio baciti pogled na iduću godinu. Pa čak i na 2014. godinu... Čini mi se da nas čeka par veoma zanimljivih i značajnih konfiguracija.

 

Zima (solsticij) 2012.Moja specijalnost i nisu mundane prognoze pa neću o tome ni sada previše pisati. Više sam se orijentirao na neke zanimljive konstelacije koje se formiraju u idućoj godini, a specifično ću o nekima od njih napisati nešto kada se približe. Za sada samo pregled ili mali kalendar onog što će se događati u 2013. godini.


Horoskop zimske suncostaje (iliti datum tekuće "apokalipse") zapravo je zanimljiv za Zagreb jer Uran pada na Asc., a Pluton (i Sunce) dolaze na MC, tako da kvadrat Urana i Plutona, koji je i dalje aktivan kroz cijelu 2013., nekako dolazi u fokus u prvom kvartalu. Kako su stvari krenule ovih dana (svađe u koaliciji, fiskalizacija, porez na nekretnine...) biti će puno nervoze, a možda i agresije.

Pa ipak, krajem veljače i tijekom ožujka počinje "gomilanje" brzih planeta u znaku Riba koji, jedan po jedan, formiraju Mali trigon sa Saturnom (u Škorpionu, trigon) i Plutonom (u Jarcu, sekstil). To mi ne djeluje tako opasno ili eksplozivno – eventualno liči na rezignaciju i pasivnost. Također svi oni rade i kvadrate s Jupiterom u Blizancima.
23.2. Merkur, još uvijek u Ribama, kreće retrogradno, a 25.2. i Venera ulazi u Ribe, tako da imamo 5 planeta u Ribama: Sunce, Merkur, Mars, Venera i Neptun. A onda u vrijeme Mladog mjeseca 11.3.2013. pridružuje se i Mjesec na dva-tri dana, dakle 6 "komada" u Ribama.

Mlad Mjesec 11.3.2013.Pun Mjesec 27.3.2013.No kako brži planeti u ožujku prelaze u znak Ovna formira se zanimljiva konjunkcija u Ovnu: Sunce, Venera i Mars oko konjunkcije s Uranom sve to u kvadratu s Plutonom. E, to je već eksplozivna kombinacija. U horoskopu proljeća, tj. ravnodnevnice, opet su ugaoni tj. svi su oko MC-a. Tu će se već zahuktavati predizborna kampanja i svi ćemo bit sluđeni...

 

Slijedeća zanimljiva konfiguracija se dešava već početkom lipnja kada prvo Merkur i Venera ulaze u znak Raka čime formiraju T-kvadrat sa Uranom i Plutonom, ali istovremeno i Veliki trigon sa Saturnom (u Škorpionu) i Neptunom (u Ribama). Oni će brzo proći kroz te aspekte, no 26.6.2013. Jupiter ulazi u znak Raka i oko 15.7.2013. prvo formira veliki vodeni trigon sa Saturnom i Neptunom (oko 4. stupnja), a zatim u kolovozu ulazi u kvadrat sa Plutonom (9º) pa Uranom (12°). No vidimo kako su te dvije konfiguracije na par stupnjeva jedna od druge, dakle preklapa se njihov utjecaj.

Pun Mjesec 22.7.2013.Zanimljiv je i horoskop pretpostavljenog ulaska Hrvatske u EU (1.7.2013.): Jupiter je tek ušao u Raka ali Sunce je na 9° Raka pa istovremeno ima trigone s Neptunom i Saturnom (ostvarenje snova?!?), ali i opoziciju Pluton, kvadrat Uran, dakle formira T-kvadrat s njima. Još je i Mjesec blizu Urana na 17 stupnjeva pa bi gotovo mogli reći da je dio tog T-kvadrata, Merkur je stacionaran i baš je krenuo retrogradno, a Venera je u skoro egzaktnom kvadratu s Saturnom. Jedino je Mars još u Blizancima malo postrani. Ovo je skroz neobičan horoskop na koji ću se morati vratiti kada se približi ljeto...

 

Mlad Mjesec 6.8.2013.No čini mi se da se centralna priča 2013. godine dešava od samog kraja srpnja i tijekom kolovoza kada Jupiter ulazi prvo u trigone sa Saturnom i Neptunom, a zatim formira T-kvadrat s Uranom i Neptunom. Osim toga nešto prije ga sustiže i Mars s kojim je u konjukciji (22.7.) i zajedno formiraju Veliki trigon. To će biti post festum ulaska u EU. A onda i T-kvadrat. Pisao sam prije i o aktivnim pomrčinama Sunca (Pomrčine u 2012. godini) i u to doba aktivna Sarosova serija ima konjunkciju Jupitera i Urana, a sada se i u tranzitima formira kvadrat Jupitera i Urana. I ne izgleda to meni tako loše, još sve to pada u ljeto kada se svi nekako opuste... Možda se ipak u ljudima probudi kakva nada zbog nekih sretnih obrata. Kvadrat Urana i Plutona je zapravo stalno prisutan i aktivan, a kad dođe Jupiter možemo očekivati pravo okidanje tog kvadrata. Ili možda tek tada krenu prave revolucije... Svakako ljeto 2013. godine će biti iznimno zanimljivo.

No, Jupiter je tada direktan pa će relativno brzo otići dalje. Zatim će krenuti retrogradno, da bi u proljeće 2014. došao ponovo do stupnjeva T-kvadrata s Uranom i Plutonom gdje će se puno duže zadržati jer će biti stacionaran baš na stupnjevima T-kvadrata. Zanimljivo je kako će tih dana Mars biti retrogadan u Vagi (od 8.3.2014) da bi konačno svi zajedno formirali nevjerojatno zanimljivu konfiguraciju 23.4.2014: Veliki križ Marsa (u Vagi), Urana (u Ovnu), Jupitera Kardinalni križ 23.4.2014.(uRaku) i Plutona (u Jarcu). I svi su taj dan na istom, četrnaestom, stupnju kardinalnih znakova!! Egzaktni Veliki križ!! Već vidim numerologe sa svojim teorijama – još će oni to vjerojatno pomaknuti na 24.4.14. pa će svi drljati o četvorkama i četrnaesticama... I predviđam kako ćemo iduće godine u ovo vrijeme raspravljati o novom datumu "apokalipse"...:-) Bez obzira na to, ovo jest jedinstvena i veoma zanimljiva konfiguracija, no o njoj još imamo vremena raspravljati... Nadam se da nemate neke osobne planete na 14. stupnju kardinalnih znakova... :-)

 

No dosta za sada, ovo je samo mali podsjetnik na dolazeće konfiguracije, a ove godine imamo par "velikih"... I to ćemo preživjeti kao što smo preživjeli sve druge smakove svijeta i apokalipse – a bilo ih je nekoliko zadnjih desetljeća...

 

Stoga vam želim sretan Solsticij, Božić i Novu 2013. Da vam Jupiter, Uran i Pluton donesu istinski sretne preokrete...!!!