U2egipt

Acc250x150

Acc250x150skola

Acc250x150zvjezd

Seminar: Profekcije i tranziti

U ovom seminaru ću se pozabaviti sa drevnom tehnikom profekcija, tehnikom koja se održala i kroz srednji vijek kao dominantna tehnika, da bi se u suvremenoj astrologiji gotovo potpuno izgubila. Tehnika je krajnje jednostavna, no bez helenističkih interpretativnih tehnika nema puno smisla. Stoga ću pokušati objasniti te interpretativne principe korištenja profekcija. Profekcije se redovno koriste u kombinaciji sa tranzitima pa ćemo pogledati kako nam profekcije pomažu u analizi tranzita tj. procjeni važnosti tranzita.
Seminar je u nedjelju 18.2.2018.  Prijave na 091 615 9907.

Aries
Sun in Aries
Gemini
Moon in Gemini
3 degrees
Waxing Crescent Moon
Waxing Crescent Moon
4 days old
Powered by Saxum

i grkshp16a 

U tečaju čemo obraditi drevne tehnike prognoze koje su uglavnom izgubljene tijekom povijesti, no ne zbog toga što bi bile manje vrijedne već zbog toga što se nisu prenijele kroz povjesnu astrološku predaju. Te se tehnike temelje na bitno drugačijem pristupu vremenu i događajima tako da nam pomažu sagledavati život u vremenu na nešto drugačiji način od suvremenih tehnika. Većina suvremenih tehnika (sekundarne progresije, solarni lukovi, povrstci i dr.) imaju svoje počeke ili nastanak u helenističko doba, no njihova primjena i tumačenje se bitno promijenilo kroz povijest, pa ćemo se dotaknuti i tih suvremenih tehnika.

 

U prvom dijelu ćemo načiniti pregled tih starih metoda prognoza i objasniti osnovna počela njihovog korištenja.

U drugom dijelu ćemo objasniti i demonstrirati na primjerima metodu otpuštanja od čestice udesa ("točka fortune") i čestice duhova ("točka duha"). Ovo je tehnika koja nam daje sliku ili scenarij nečijeg života te najvažnija razdoblja.

U trećem dijelu ćemo se pozabaviti metodom profekcija, kako je koristiti, a posebno kako promatrati djelovanje tranzita u kontekstu profekcija za danu godinu.

I u četvrtom ćemo dijelu pokazati kako načiniti sintezu ovih tehnika jer se one koriste hijerarhijski za preciziranje životnih faza.

 

Tečaj vodi Slaven Slobodnjak, koji je više godina živio i radio u SAD-u pri Projectu Hindsight na rekonstrukciji i prevođenju rane Helenističke astrologije. 

Prijave i ostale informacije na 091 615 9907.