U2egipt

Acc250x150

Acc250x150skola

Acc250x150zvjezd

Astrološka škola - osnove astrologije

Započinju prijave za novi ciklus astrološke škole (S1) koji započinjem tečajem osnova astrologije koji će se održati u subotu 29. rujna. Tečaj osnova astrologije je namjenjen onima koji žele naučiti astrologiju, odnosno onima koji već poznaju osnove ali žele organizirati svoja znanja i naučiti sistematsku analizu natalne karte. Radi se u malim grupama sa mnogo razgovora i direktne interakcije, a tehnike se uče na primjerima poznatih osoba, ali i na kartama polaznika. Cilj je tečaja upoznati polaznike sa osnovnim elementima natalne karte, te osnovnim koracima analize karte tj. o procjeni važnosti pojedinih čimbenika natalne karte.
Tečaj se sastoji od 3 jednodnevna seminara (cca 18 školskih sati) i dio je prvog stupnja astrološke škole za one koji se odluče nastaviti učenje astrologije. 
Detaljnije o temama vidi ovdje (seminari 1-1 do 1-3)... Tečaj vodi Slaven Slobodnjak, a sve informacije možete dobiti na tel 091 615 9907

Virgo
Sun in Virgo
Aquarius
Moon in Aquarius
5 degrees
Waxing Gibbous Moon
Waxing Gibbous Moon
10 days old
Powered by Saxum

U tečaju čemo obraditi drevne tehnike prognoze koje su uglavnom izgubljene tijekom povijesti, no ne zbog toga što bi bile manje vrijedne već zbog toga što se nisu prenijele kroz povjesnu astrološku predaju. Te se tehnike temelje na bitno drugačijem pristupu vremenu i događajima tako da nam pomažu sagledavati život u vremenu na nešto drugačiji način od suvremenih tehnika. Većina suvremenih tehnika (sekundarne progresije, solarni lukovi, povrstci i dr.) imaju svoje počeke ili nastanak u helenističko doba, no njihova primjena i tumačenje se bitno promijenilo kroz povijest, pa ćemo se dotaknuti i tih suvremenih tehnika.

 

U prvom dijelu ćemo načiniti pregled tih starih metoda prognoza i objasniti osnovna počela njihovog korištenja.

U drugom dijelu ćemo objasniti i demonstrirati na primjerima metodu otpuštanja od čestice udesa ("točka fortune") i čestice duhova ("točka duha"). Ovo je tehnika koja nam daje sliku ili scenarij nečijeg života te najvažnija razdoblja.

U trećem dijelu ćemo se pozabaviti metodom profekcija, kako je koristiti, a posebno kako promatrati djelovanje tranzita u kontekstu profekcija za danu godinu.

I u četvrtom ćemo dijelu pokazati kako načiniti sintezu ovih tehnika jer se one koriste hijerarhijski za preciziranje životnih faza.

 

Tečaj vodi Slaven Slobodnjak, koji je više godina živio i radio u SAD-u pri Projectu Hindsight na rekonstrukciji i prevođenju rane Helenističke astrologije. 

Prijave i ostale informacije na 091 615 9907.