egipt

Kao što vidite stranice apotelesma se malo mijenjaju i obnavljaju i upgrade-aju pa su još u radnoj fazi... U idućim danima ću vraćati tekstove i pomalo dotjerivati izgled stranica.   
Hvala na strpljenju...!

Bavim se astrologijom od svojih tinejdžerskih dana, dakle već 30-ak godina. Astrologija je došla sa vrlo ranim interesom za ezoteriju i mistiku, a oduvijek mi je privlačila pažnju zbog svog graničnog (ili centralnog) položaja:  s jedne strane ima gotovo egzaktnu ili čak znanstvenu podlogu u astronomiji, a s druge strane zadire u filozofiju, okultizam, ezoteriju... No uvijek je čovjek u središtu pažnje.
Dugi niz godina sam se bavio proučavanjem astrologije privatno ili za uži krug prijatelja, prije no što sam počeo profesionalno izrađivati horoskope.

Kasnih osamdesetih i devedesetih sam počeo odlaziti na astrološke konferencije diljem svijeta gdje sam slušao predavanja i seminare najpoznatijih svjetskih astrologa, a s nekim od njih i prijateljevao.  Detaljnije o mom obrazovanju i utjecajima pogledajete ovdje... To je vrijeme kada sam upijao dostignuća suvremene humanističke (ili psihološke) astrologije i pokušavao to donijeti u Hrvatsku. To je još vrijeme prije računala i interneta kada nije bilo jednostavno doći do informacija, a na tržištu nije bilo ni gotovo nikakve literature. Zato mogu reći kako sam imao sreće vrlo rano doći u kontakt sa aktualnim svjetskim trendovima u astrologiji.

Sve to je bilo i jedan od motiva za iniciranje osnivanje Udruge astrologa, pa sam 1994. godine bio jedan od osnivača Udruge astrologa Hrvatske i njen prvi predsjednik, a i danas sam njen dopredsjednik. UAH je i još uvijek jedina Udruga koja ima kontinuitet djelovanja već više od 15 godina.

Kasnih devedesetih sam pokrenuo i Centar za astrološki studij i istraživanja (CASI) koji je obuhvaćao Kiron ediciju prijevoda astrološke literature i časopis Kiron. Naravno, tu je bila i škola astrologije, tako da sam tih godina redovno održavao predavanja i seminare na razne astrološke teme. Također sam i radio mnogo individualnih astroloških konzultacija. Sve sam to prekinuo 2002. odlaskom u SAD na nekoliko godina, a ovaj projekt pod nazivom Apotelesma na neki način nastavlja tamo gdje je CASI stao.

Devedesetih sam se godina sve više zanimao za helenističku astrologiju i drevne astrološke (i ne samo astrološke) metode, pa kada se pojavio Project Hindsight sa idejom prevođenja starih tekstova i rekonstrukcijom helenističke astrologije odmah mi je privukao pažnju. Sa Robertom Handom i Robertom Zollerom sam se upoznao već na nekim evropskim konferencijama, a Roberta Schmidta, Ellen Black i ostale iz početaka Hindsighta upoznao sam na konferenciji u Montereyu, SAD. U konačnici 2002. su me pozvali u SAD da radim na Projectu Hindsightu kao Schmidtov asistent, pa sam idućih nekoliko godina proveo proučavajući starogrčke astrološke tekstove, ali i mnogo više od toga - gotovo se nemoguće baviti starim tekstovima bez poznavanja filozofije, drevne hermetike, mitologije i ostalih izvora znanja tog doba. Te drevne tehnike koje su mahom izgubljene iz suvremene astrologije i danas su važan dio mojeg bavljenja astrologijom.

Po povratku iz SAD-a reaktivirao sam se u UAH-u pa sam danas dopredsjednik UAH-a, uređujem udrugin časopis Merkur, kao i web UAH-a.   I dalje redovno držim predavanja, seminare i pišem, tako da moje tekstove možete redovno čitati u Merkuru, a uskoro i ovdje na webu. Također radim individualno s ljudima kroz astrološke konzultacije, tako da se ovdje možete dogovoriti za konzultaciju.

I tu dolazimo do Apotelesme i ovog weba...  Odlučio sam se postaviti ove stranice kako bih mogao prenijeti makar dio svojih znanja i iskustava iz astrologije, te ponuditi svoje astrološke usluge kako neastrolozima kroz astrološke konzultacije, tako i astrolozima kroz seminare i školu. Današnji svijet interneta i medija prečesto predstavlja kao autoritete razne ljude veoma skromnog astrološkog znanja pa se nadam da ću ovdje ponuditi nešto više i prikazati astrologiju kao ozbiljnije umijeće...

 

 O mome obrazovanju, utjecajima. predavanjima i seminarima...

 

il zod3w400    il zod2h400   il zod1w400