U2egipt

syB27Mogu vam poželjeti Sretnu proljetnu ravnodnevnicu - to je ipak, još ne tako davno, bila i Nova godina. Pa evo kratkog pogleda na ravnodnevnicu, pomrčine i druge fenomene koji se dešavaju ovog proljeća i ljeta.

 

Prolece 2015Došlo nam je još jedno proljeće koje je ove godine pomalo neobično, ili barem zanimljivo. Naime ove godine na sam prvi dan proljeća pada i sunčeva pomrčina pa tako izgleda kako će njen pečat još jače obilježiti sljedećih nekoliko mjeseci. Oni koje vole meditirati ili raditi rituale bi se trebali posebno pripremiti jer su veoma snažne energije u igri.

Srećom sama pomrčina pripada Sarosovoj seriji 17S koja je relativno blaga po svojim kvalitetama, pa čak i relativno stabilna. Za nju sam napisao:

Serija je raznolika, ali djeluje društveno, komunikativno i dobro za grupne projekte i zajedništvo. Dobra je za planiranje i organiziranje novih velikih projekata koji imaju sjajnu perspektivu za uspjeh, iako treba paziti na pretjerivanja i idealiziranja stvari ili ljudi. Kreativni načini organizacije i discipline. Serija iskazuje i nešto poduzetno jer je Mars na Točki Ovna. Dobra je i za osobne odnose: vedri, romantični i strastveni odnosi koji djeluju stabilno, razmišljanja o ljubavi ili braku.

No sama karta pomrčine 20.3. smješta pomrčinu na Točku Ovna pa bi se njeni efekti trebali osjećati kao svojevrsno otvaranje prema van, čak idućih više mjeseci mjeseci. Da li će se osloboditi dobre ili loše energije to ćemo tek vidjeti. No najvažnije je da je 3 dana ranije (17.3.) bio egzaktni kvadrat Urana i Plutona, i to sedmi i posljednji egzaktni kvadrat Sunceva pomrcinaova dva spora planeta koji su zapravo obilježili cijelu dekadu. Oni će se nadalje konačno početi udaljavati jedan od drugoga i više neće imati egzaktne aspekte ali će još neko vrijeme biti blizu, čak će dolaziti na stupanj-dva od egzaktnog aspekta. Zapravo tek kada 2018. Uran pređe u znak Bika mislim da će zaista prestati njihov međuutjecaj. No možda ćemo i prije toga imati sve veće "prozore slobode" kada će se udaljiti jedan od drugoga i otvarati prostor za nove , mirnije utjecaje. Ali budući da je taj egzaktni kvadrat u karti sunčeve pomrčine, itekako će utjecati barem na slijedećih pola godine. A vidimo da se svašta kuha i u svijetu, a i kod nas. Tako da nema opuštanja.

Saros 17S

U stvari mene više zabrinjava ova slijedeća pomrčina 13.9.2015. koja pripada seriji 18N a koja djeluje dosta stresno i eksplozivno. A kada uzmemo u obzir da se bliže izbori tada bi se stvari mogle biti dosta zabrinjavajuće. Još je cijelu godinu progresivni Asc Hrvatske u konjunkciji s Neptunom pa bi moglo biti još puno konfuzije. Baš sam jučer slušao neke novinarske analize gdje i oni kažu kako je još toliko nepoznanica i nejasnoća da ni njima još ništa nije jasno što se događa. Tako da mislim da nas čeka vrlo čudna, pa i zabrinjavajuća jesen.


Mjeseceva pomrcinaPripadajuća mjesečeva pomrčina pada baš pred Uskrs u subotu 4.4.2015. Na 14° Ovna-Vage. Ona pak ima kvadrat Plutona, a Pun mjesec je na Uranu pa me malo brine hoće li se tek tada nešto desiti. Srećom u karti pomrčine za Zagreb Jupiter je točno na Ascendentu i još u trigonu na pomrčinu i Urana, pa možda donese i dašak pozitive.

 

Saturn je odavno prešao u Strijelca i imamo osjećaj da je donio malo olakšanja od one Škorpionske težine. U Horoskopu Hrvatske je to 12. kuća pa je i to faktor inercije i letargije. Doduše baš kako je Saturn izišao iz Škorpiona tako je nekako progresivni mjesec ušao u Škorpiona i 12. kuću, a tu će biti i idućih cca 2 godine. Loša vijest je da će se i Saturn još malo vratiti u Škorpiona i to od 1.6.2015. kada će ući retrogradan u Škorpiona i biti tu do 17.9. kada se vraća, i do daljnjega ostaje u Strijelcu. No onda se počinje približavati kvadratu s Neptunom koji će se desiti na samom kraju studenog. To opet miriše na velika razočarenja – i to pred izbore. Ali o tome možda drugom prilikom. Stoga možemo reći da bi ljeto moglo obilježiti taj povratak Saturna u Škorpiona.

Srećom drugi zanimljivi ples se dešava u kvadratu na te zadnje stupnjeve Škorpiona gdje će biti Saturn, dakle u Lavu, gdje se sljubljuju Venera i Jupiter. Budući da Venera usporava jer 25.7. kreće retrogradno onda će i ta konjunkcija trajati duže nego inače. Egzaktna je 1.7., zatim Venera nakratko uđe u Djevicu, kreće retrogradno 25.7. i vraća se u Lava, a 5.8. radi drugu konjunkciju s Jupiterom (na 28° Lava), te kreće direktno 6.9. Još 31.8. radi konjunkciju s Marsom i oni počinju svoj jesenski međusobni ples da bi se spojili s Jupiterom u Djevici (o tome najesen). A da ne zaboravimo 11.8. Jupiter prelazi za Djevicu. Stoga vjerujem da će dva benefika tijekom ljeta ublažiti utjecaj Saturna (bez obzira što su u kvadratu). Izgleda da je bolje ranije otići na ljetni odmor ...

Što se politike tiče, pomalo sam umoran od ovih naših političkih zbivanja koja zaista graniče sa iracionalnim i apsurdnim - stalno smo na nekom rubu i samo čekam kada će se desiti neki eksces koji će stvari odvesti u tko zna kojem smjeru. Možda je i sreća da kod nas vlada sveopća letargija jer bi inače već odavno imali svakojakih stvari na cesti (pored "šatoraša"). Tako da će nam trebati mnogo strpljenja i živaca, prije svega najesen kada započne stvarna izborna kampanja. Dotada možemo gledati i čuditi se (ili plakati). Ili se baviti svojim životima najbolje što možemo. Bar dolaze ljepši dani koje ću ja provoditi na biciklu – sitna zadovoljstva koja čovjeka čine sretnim.

 

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries