U2egipt

syB15Eto virus se primirio, ali smo neočekivano i dosta brzo dobili parlamentarne izbore. Čini mi se kako bi političari stvarno trebali tu i tamo konzultirati astrologa, jer datum izbora je točno na dan punog mjeseca koji je i mjesečeva pomrčina... Kome će se pomračiti...? 

 

U prošlom sam blogu (Astrološko nebo – svibanj i lipanj) dao pregled događanja u svibnju i lipnju, gdje je svibanj je izgledao kao malo zatišje i smirivanje, i tako je nekako i bilo. Lipanj je sezona pomrčina i ima nekoliko neobičnih konfiguracija naročito prema kraju mjeseca. I sada znamo (barem lokalno u Hrvatskoj) što nas čeka. Prilično su naglo u HDZ-u objavili raspuštanje sabora prije novih parlamentarnih izbora. Jasno je da to ide na ruku HDZ-u jer jesen će biti gadna. No možda je i bolje što prije to skinuti sa dnevnog reda, jer bi se predizborna natezanja razvukla do kraja godine i vlada ne bi funkcionirala - što bi bila katastrofa u vrijeme ovakve krize. Stoga ajde da to obavimo, pa šta bude, bude.

Sada, dakle, imamo novi kontekst ili pozadinu za astrološku analizu. No kada je objavljen datum izbora pomislio sam: "o ne..." Naime točno tog dana (5.7.) ujutro, u 5:44 sati, je druga lipanjska pomrčina. Pomrčine su nepredvidive i često donesu neke ekstremne ili neobične manifestacije, pa bih je radije izbjegao za važna događanja. Doduše ne moraju uvijek biti loše, ponekad donesu i nešto ekstremno dobro, ali se ne bih oslanjao u to. S obzirom na političku situaciju ništa ne izgleda predobro. Ipak, sama mjesečeva pomrčina 5.7. ne izgleda strašno – ova prva  koja je bila ovih dana (5.6.) djelovala je nešto agresivnije. No ipak je to pun mjesec pa nikad ne znate hoće li se nešto zadesiti iz ničega. Isto tako ona manifestira sunčevu pomrčinu koja ima nešto teško u sebi.

 

Pomrčina mjeseca 5. srpnjaAko pogledamo kalendar za lipanj (vidi Astrološko nebo – svibanj i lipanj) vidimo kako su i Merkur i Venera retrogradni u drugoj polovici mjeseca (a i Jupiter i Saturn i Pluton) što im baš ne daje na snazi. Jasno je da će prošlost opet biti glavna tema – već su počela koškanja oko "ustaša i partizana". Naročito me brine Merkur retrogradan u vodenom znaku – to uvijek nosi dozu iracionalnosti i subjektivnosti, ili emotivnosti tamo gdje bi trebalo biti analitičnosti i racionalnosti. Mars je u Ribama što je također veoma emotivno i konfuzno djelovanje, no on će 27.6. preći u Ovna što može donijeti više eksplozivnosti i agresivnosti u zadnji tjedan kampanje – tim više što odmah ulazi u neuobičajeno dugotrajan kvadrat sa Merkurom. Tih dana je i druga egzaktna konjunkcija Jupitera i Plutona (29.6.) tako da će biti ogromnih pretjerivanja i megalomanskih planova i priča (i teorija urota). Ta konjunkcija može biti dobra za velike planove i ideje, ali u predizbornoj kampanji djeluje više na stranu pretjerivanja. Također Pluton može izvući i nekakve strahove i zabrinutosti, pogotovo što 1.7. se i Saturn vraća u Jarca i pridružuje se ovoj dvojici. Taj zadnji tjedan prije izbora djeluje dosta neobično, pa čak i zabrinjavajuće. No ipak to su opći aspekti koji ne moraju nužno samo na nas djelovati. Vidimo ovih dana, kako se približila prva pomrčina mjeseca (5.6.), što se zakuhalo u SAD-u. U toj prvoj lipanjskoj pomrčini Mars je u kvadratu na Lunaciju pa je izašlo mnogo agresije i bijesa... No Mars je u Ribama sa Neptunom pa će se vjerojatno brzo ispuhati – puno je mladih, a dolaze ispiti i kraj školske godine...:-):-) Vidjeti ćemo šta će tamo biti dalje tijekom ovog mjeseca... Ako se to nastavi do kraja mjeseca onda bi se opet moglo zakuhati prelaskom Marsa u Ovna – možda oko njihovog nacionalnog praznika "4th of july".

 

Što se nas tiče sreća je što svi ovi aspekti na nebu ne rade mnogo toga na natalne planete u karti Hrvatske. Da, ja i dalje mislim da je 25.6.1991. natalna karta, tj. rođendan Hrvatske, i malo me nervira ovo vraćanje praznika na 30.5. (vidi moj tekst o tome: Horoskop Hrvatske). I kako onda da vjeruje čovjek HDZ-u kad govore o jedinstvu naroda. Umjesto da slavimo nezavisnost i vrijeme sa vladom nacionalnog jedinstva ovime se vraćamo veličanju jedne strane i stranke koja misli da ima monopol na Hrvatstvo. Jedinstvo naroda nije da svi jednako misle – to je totalitarizam. Jedinstvo naroda je tolerancija i priznavanje drugih i drugačijih (mišljenja i načina života). Nikako da to naučimo... Umjesto da se učimo kako tolerirati i surađivati sa drugom stranom na razuman način (i u interesu zemlje), kod nas svaka stranka misli da je jedina koja zna šta i kako treba raditi i živjeti. Zato imamo apsurdnu političku situaciju da nijedna strana nije u stanju istinski surađivati, a kamoli koalirati s nekom drugom – sve suradnje su samo trgovanja i sa figom u džepu. I opet će biti cirkus nakon izbora. Opet ćemo se zabavljati raznim pregovorima, i opet će oni koji viču da nikad neće s onim drugima oformljivati čudne suradnje.

Ova pomrčina i hrpa planeta u Jarcu pada u drugi znak ali prvu kuću karte Hrvatska, točnije na os 1-7. , pa se osjeća se težina (Saturn, Pluton, Jupiter), ali i problemi sa udruživanjima tj. koalicijama (1-7 os). Nemaju nekih egzaktnih aspekata ali ipak... Merkur kreće direktno 11.7. i cijeli je srpanj u bliskom kvadratu sa Marsom što ukazuje na puno nervoze i svađa, vjerojatno oko formiranja vlade.

I to mi se čini rezime ovih neobičnih aspekata: tek nakon izbora počinje cirkus. Tim više što je jedini egzaktniji aspekt tranzita na kartu Hrvatske Neptun koji kvadrira Mjesec i Ascendent. Mnogo konfuzije, populizma, i zakulisnih igara (samo se nadam da se neće opet virus pojaviti). No to je za očekivati i bez astrološke analize.

 

Možda bi trebalo pogledati karte glavnih aktera Plenkovića, Bernardića i Škore, ali nažalost nemam podatke o vremenima rođenja (samo datumi). Jedino mi je zanimljivo da i Škoro i Bernardić ulaze u zadnju fazu tridesetogodišnjeg ciklusa progresivne lunacije i nekakvi novi ciklus kod njih počinje, ali tek za 2,3 godine. Hoću reći da ovo vrijeme više liči na kraj jednog velikog ciklusa nego na početak novog. Jer i jedan i drugi će ako ostvare slabe rezultate vjerojatno završiti s politikom (bar na neko vrijeme). Plenković ima neutralnije aspekte i utoliko djeluje kao netko tko ima kontinuitet. No on ako pobjedi, tek će se tada osiliti... Ali, rekoh, bez vremena rođenja teško je u išta biti siguran. No kako se stvari vrlo intenzivno dešavaju i naglo mijenjaju, sve je moguće...

 

A onda nam dolaze kolovoz i rujan i burna jesen... O tome slijedeći put...

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries