U2egipt

sy02Bw60Čini mi se kako ulazimo u novu fazu ovogodišnjeg kriznog scenarija, pa da još jednom podsjetim na sve ono što nas čeka u idućim, rekao bih važnim, mjesecima...

 

 

U prošlom blogu (Astrološko nebo – svibanj i lipanj) sam opisao malo zatišje u planetarnim zbivanjima u svibnju, te kako se u lipnju, sa sezonom pomrčina stvari uzburkavaju. Spomenuo sam kako se stvari mijenjaju sa ulaskom Marsa u Ovna (28.6.), te sa ulaskom (tj. vraćanjem) Saturna u znak Jarca (1.7.). Povratak Saturna ponovo nakratko vraća težinu trostruke konjunkcije pri kraju Jarca, a Mars u Ovnu ulazi u kvadrat na njih i aktivira ih – to jako podsjeća na konfiguraciju u veljači i ožujku. I vidimo već sada da se i virus ponovo pojavljuje i kod nas, i u susjednim zemljama – stvari još nisu gotove, možda smo se prebrzo opustili... No ipak treba imati na umu da su ovo opisi globalnih konfiguracija i da žarišta (ili manifestacija) ovih aspekata ne mora nužno biti kod nas – ona će utjecati direktno ili indirektno na nas, ali žarišta će biti i drugdje...

Srpanj

200720 MM psNo, prije no što dođe do tih kvadrata na trojku u Jarcu Mars formira jednu neobičnu konfiguraciju sa Merkurom. Naime, Merkur je početkom srpnja još retrogradan u Raku pa već 7.7. Mars ulazi u egzaktni kvadrat sa Merkurom (oko 5., 6. stupnja), te se polako udaljava, odvaja, od tog kvadrata. Merkur 12.7. kreće direktno, ali u početku se kreće sporije od Marsa, pa je Mars i dalje u odvajanju. Oko 18.7. Merkur hvata brzinu i postaje brži od Marsa pa se ponovo počinje formirati kvadrat Merkura i Marsa. Drugim riječima separacioni aspekt se pretvara u aplikaciju ili prilaženje. Zanimljivo će biti vidjeti da li će ta promjena iz separacije u aplikaciju donijeti neke preokrete tj. da li će se osjetiti. Merkur sustiže kvadrat Marsa koji će 27.7. biti ponovo egzaktan oko 16º Rak-Ovan.

Ovaj aspekt, koji je inače veoma kratkotrajan, zadržati će se cijeli mjesec sa maksimalnim orbisom od nekih 4º i samim time će se puno snažnije osjećati. A to je veoma oštar i impulzivan aspekt pogotovo što je Merkur u Raku (voda) pomalo iracionalan, pa još i zapaljiv zbog kvadrata sa Marsom u Ovnu. Mnogo nervoze, svađa, naglosti, a i laži. Kod nas to pada u postizborno vrijeme formiranja vlade, pa se može svašta očekivati. Tu još i Merkur radi seriju opozicija sa Jupiterom (30.7.), Plutonom (1.8.) i Saturnom (3.8.), ali to je relativno brza i kratkotrajna konfiguracija, pa neće imati trajnije utjecaje.

Kolovoz

S kolovozom i nakon udaljavanja od kvadrata s Merkurom, Mars ulazi u drugu polovinu Ovna i počinje seriju kvadrata na trojku iz Jarca. Zašto to toliko naglašavam? Pa zato što se stvara konfiguracija veoma slična onoj iz ožujka – epidemija se počela jako širiti s ulaskom Marsa u Ovna i kulminirala serijom konjunkcija sa sporom trojkom. Sada imamo konjunkciju umjesto kvadrata, i Marsa u svom znaku koji još uz to usporava prije kretanja unatrag tj. retrogradnosti. Zato ćemo imati dvije odnosno tri serije tih kvadrata (treća doduše već sa Jupiterom i Saturnom u Vodenjaku), a Mars će u Ovnu biti sve do kraja godine. Iako je kolovoz vrijeme odmora ("sezona kiselih krastavaca") nekako mi se čini da će i kolovoz biti veoma "uzbudljiv" (da ne kažem nešto gore... ). Pun Mjeseca 3.8.2020.Dakle:

  • 4.8. Mars kvadrat Jupitera (oko 19º)
  • 13.8. Mars kvadrat Plutonom (oko 23º)
  • 24.8. Mars kvadrat Saturn (oko 26º)

Tu je Mars već gotovo stacionaran, ali još ide direktno. E sad, možda ova prva serija i neće biti toliko strašna. Venera je u Raku, pa malo ublažava stvari. Ona će imati brzu seriju opozicija sa Jupiterom (25.8.), Plutonom (30.8.) i Saturnom (2.9.), te još i kvadrat s Marsom 4.9. Mislim da bi Venera trebala ponešto ublažiti i štititi utjecaje ovog trostrukog kvadrata... S prelaskom u Lava (6.9.) ona gubi kontakt s planetima u Jarcu pa se oni mogu razmahati...

Možda vrijedi još spomenuti kako ćemo tijekom ljeta (naročito u kolovozu) moći gledati odmah nakon zalaska sunca dva sjajna planeta relativno blizu jedno drugome. To su Jupiter i Saturn koje ćemo tijekom ljeta moći gledati gotovo cijelu noć kako prelaze preko svoda. Njihova je egzaktna konjunkcija u prosincu, ali tada ulaze u fazu zalaska (zbog blizine Suncu) pa ih gotovo uopće nećemo moći vidjeti. Stoga ako navečer vidite 2 sjajna objekta to je poput podsjetnika na njihovu dolazeću konjunkciju.

Rujan i listopad

Scenarij se dalje raspliće (ili komplicira) tijekom rujna: Mars kreće retrogradno 9.9. pri čemu je došao do 28º Ovna. Nakon toga, vrlo sporo ponovo počinje formirati kvadrate na jarčevsku trojku, no drugu seriju egzaktnih kvadrata počinje formirati tek prema listopadu:

  • 29.9. Mars kvadrat Saturnom (25º)
  • 10.10. Mars kvadrat Plutonom (22º)
  • 19.10 Mars kvadrat Jupiter (19º)

Mlad Mjesec 16.10.2020.Rujan čak izgleda ponešto mirnije, kao neko zatišje, ali krajem rujna i s listopadom kreće nova serija komplikacija. Još uz to Merkur opet kreće u retrogradnost (13.10.), ovaj put oko 11º Škorpiona, tako da će biti stacionaran u prilično egzaktnoj opoziciji s Uranom. To je i vrijeme Sunčevog boravka u Vagi pa će i Sunce okidati opoziciju s Marsom u Ovnu i kvadrirati trojku u Jarcu. Zbog toga će i lunacije biti značajne, posebno ona 18.10. (vidi sliku).

Dodatno je zabrinjavajuće što tranzitni Neptun u listopadu dolazi na 18º što je u kvadratu na Mjesec u karti Hrvatske. Još je i stacionaran, pa će zapravo biti na istom stupnju sve do siječnja. A Neptun nosi razočarenja, zbunjenost, iluzije i slične stvari, a u Ribama je dobra "podloga" za virus pored svega drugoga. U horoskopu država Mjesec označava narod, mase, puk, pa treba biti spreman na odricanja (što je također Neptun).
Ukratko buran se listopad očekuje, prvenstveno u prvoj polovini. A to sve se dešava oko mog rođendana, pa ću imati "veseli" solar za iduću godinu...:-)

No isto tako treba imati na umu da su sve ovo globalne konfiguracije (osim ovog aspekta Neptuna na Mjesec) i da neće nužno donositi nevolje samo kod nas. Možda će glavnina ipak biti negdje drugdje – vidimo već sada da su razna žarišta drugdje u svijetu, u SAD-u se svašta kuha i vidjeti ćemo koje će se nove komplikacije desiti. Ali već nam je svima jasno da dolazi krizna godina i u ekonomskom, i svakom drugom smislu, pa se trebamo na to pripremiti – ali, preživjeli smo mi i veće krize.

Još na kraju, ako tih dana bacite pogled na nebo odmah nakon zalaska Sunca vidjeti ćete oko sredine neba Jupitera i Saturna, a prema istoku crvenog Marsa kako se uzdiže i cijelu noć prelazi preko svoda i ide prema zapadu – posebno će biti oko dana punog Mjeseca 1.10., pa i 31.10., kada će i Mjesec ići kroz Ovna i biti blizu Marsa. Lijepo, ali i pomalo zabrinjavajuće obzirom na aspekte koje formiraju...

Studeni

Nekako sam dojma da se stvari već u studenom počinju rasplitati tj. kretati u novom smjeru. Merkur 4.11. kreće direktno, a Mars 13.11 – Mars je stacionaran i kreće direktno oko 15º Ovna. Osim toga gotovo isti dan imamo zadnju (treću) egzaktnu konjunkciju Jupitera i Plutona (12.11., na 22º Jarca). Iako mi se čini da je taj aspekt glavni čimbenik u velikom širenju (Jupiter) virusa (Pluton), čini mi se da bi već bilo vrijeme i da donese nešto važno u pozitivnom smislu – možda kakav lijek, ili cjepivo ili neku sličnu dobru vijest – svakako neki veliki preokret. Mars se tu vratio prema početku Ovna, pa djeluje tek indirektno, po znaku. No on će tek 7.1.2021 prijeći u Bika, a prije toga radi zadnji kvadrat s Plutonom (23.12.) skoro isti dan kad Jupiter i Saturn rade konjunkciju... A onda 14.12. imamo i novu pomrčinu...

Mislim da sa studenim ulazimo u fazu raspleta ovogodišnjeg scenarija i krećemo ka novoj priči u prosincu. E sad, kad kažem rasplet ne mislim da će sve biti riješeno, mislim više na rasplet jedne priče i zaokret u novu tj. na važne promjene. Tada naime i Jupiter i Saturn prelaze u Vodenjaka za stalno i formiraju veliku konjunkciju ta dva velika planeta (21.12.), a koja je uvijek označavala velike preokrete i novi dvadesetogodišnji ciklus. Već sada mnogi govore o eri Vodenjaka zbog te konjunkcije, no ja se ne bih tako radovao tome... Nakon te konjunkcije glavni junaci više neće biti planeti u Jarcu i kardinalni znakovi (tu ostaje samo Pluton), već se fokus pomiče na Vodenjaka i fiksne znakove. Točnije, glavni "junak" slijedeće godine postaje kvadrat Saturna i Urana... No o tome, i o velikoj konjunkciji Jupitera i Saturna više ću pisati u jesenskim blogovima...


Sretan vam (pomračeni) ljetni solsticij... :-):-)

 

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries