U2egipt

syB22Kada imamo godinu sa ovoliko događanja to je izvrsni prilika i da provjeravamo astrološke utjecaje i na koji se način manifestiraju. Pa eto mali pogled na dosadašnje prognoze prije pogleda unaprijed.

 

Ako se vratimo na ono što sam pisao o proljetnim događanjima bilo je jasno da će se nešto bitno dešavati u ožujku: tri spora planeta (Jupiter, Saturn i Pluton) su veoma blizu jedan drugome u konjunkciji. Upravo krajem ožujka je bila i prva egzaktna konjunkcija Jupitera i Plutona koja je glavni uzrok širenja (Jup) virusa (Plu). Kada se Mars krajem ožujka približio ovoj trojki stvari su kulminirale. I isto tako smo vidjeli popuštanje širenja virusa u travnju i svibnju – Mars i Saturn su prešli u Vodenjaka pa se umanjio fokus planeta i pritisak u Jarcu, zemljanom znaku. E sad, većina astrologa je zamijetila ovu intenzivnu konfiguraciju kao važnu, no malo tko, pa ni ja, nije očekivao baš virus. Tek se naknadno pronalaze razna objašnjenja, sa raznim astrološkim čimbenicima, ali ja se volim držati temeljnih astroloških elemenata. No, čini mi se kako je pravi problem ovih konfiguracija ekonomija koja je u recesiji (da ne kažemo krizi) zbog svega toga. Čak mi se čini da je mnogim zemljama dobro došla pandemija jer se ona koristi kao izgovor za sve, pogotovo recesiju, iako su mnogi ekonomisti očekivali recesiju u ovoj godini i prije pojave pandemije – samo je bilo pitanje koliko duboku. S druge strane možda se u ovoj situaciji mogu provesti neke mjere koje bi inače bilo teško provesti.

Lipanj

Lipanj je bio neobičan zbog tri pomrčine koje su se grupirale oko centralne sunčeve točno na prvi dan ljeta (Suncostaju). Pomrčina je djelovala teško, no opet, mislio sam da će se virus pojaviti tek kasnije,u kolovozu, kada ga okinu brži planeti poput Marsa. No malo sam podcijenio konjunkciju Jupitera i Saturna, jer smo tih dana imali drugu egzaktnu konjunkciju Jupitera i Plutona, baš kao i krajem ožujka kada se intenziviralo širenje virusa. I tu je počeo novi val širenja Kovida u Hrvatskoj. To nam je izvjesna potvrda kako je glavni čimbenik u širenju virusa upravo ta konjunkcija. Konjunkcija se nalazi i u karti pomrčine, pa je aktivna bar šest mjeseci. A onda u studenom imamo treću i posljednju konjunkciju pa možemo naslutiti što nas čeka tijekom jeseni.

Izbori

Također, u Hrvatskoj smo imali izbore točno na mjesečevu pomrčinu 5.7. Pomrčine običavaju donijeti neočekivane, intenzivne ili ekstremne manifestacije (bilo dobre ili loše), pa me prilično brinula situacija oko izbora. Posebno što je u srpnju bio taj neobično dugotrajan kvadrat Merkura i Marsa koji je upućivao na nezgode, svađe, napetosti. Ali bio sam u krivu: stvari su prošle relativno glatko, rekao bih čak neočekivano mirno. Ali rezultati jesu bili podosta neočekivani, no zapravo najbolji mogući s obzirom na političku situaciju. HDZ je dobio više od očekivanog pa je mogao (manje više) sam oformiti vladu, bez ucjena od strane nekih sa strane. Škoro i desnica su dobili puno manje od očekivanog i po tko zna koji put se pokazuje da Hrvatska nije baš toliko desno kao što to neki misle. Lijeva koalicija "Možemo" je dobila puno više no što su očekivali, a SDP je prošao puno lošije, što je odlično jer smo se konačno riješili Bernardića (za što još ne znamo da li je bolje ili gore za SDP). Tako da ta pomrčina jest donijela ponešto ekstremnije rezultate u smislu da su podosta neočekivani, ali moglo je biti puno gore...

Mars u Ovnu i povratak virusa

Ovaj neuobičajeno dugotrajan kvadrat Merkura i Marsa tijekom srpnju i nije donio neke značajnije događaje u mundanom smislu, ali su se itekako osjećali u zraku... Mnogo ljudi koje znam je imalo nekakve nezgode, padove (i sam sam pao i razbio se na plaži), a napetost i nervoza se jedno vrijeme osjećala na svakom koraku. Srećom, krajem srpnja mnogi su na odmoru, pa je sve to prošlo relativno tiho.

No Mars je još početkom srpnja ušao u Ovna, dakle u kvadratu na "trojku" u Jarcu, vrlo slično kao što je krajem veljače ušao u Jarca i pomalo podsticao širenje virusa, a kako se približavao prema "trojki" stvari su bile sve intenzivnije. To smo vidjeli i u srpnju – lagani porast brojki zaraženih da bi u kolovozu one postale i puno veće no što su bile u ožujku. Dakle vidimo kako Mars podstiče ono što Jupiter i Pluton (i Saturn) bazično čine. Normalno bi Mars sada već izašao iz Ovna, no opet imamo atipičnu situaciju jer Mars tih dana kreće retrogradno i ponovo će napraviti seriju kvadrata na "trojku" krajem rujna i početkom listopada, a iz Ovna izlazi tek početkom siječnja. Ovo je primjer kako u analizi stvari treba gledati uvijek u kontekstu sporih tranzita: Mars ne bi imao ovakve efekte bez utjecaj Saturna, Jupitera i Plutona u pozadini, Mars ih samo podstiče i aktivira... A možda je još općenitiji kontekst za sporu "trojku" u Jarcu, Neptun u Ribama (koji je tu više od 10 godina) koji omogućava neku najopćenitiju podlogu za pojavljivanje virusa (iako nije u direktnom kontaktu s ostalim planetima). Očito da nas čeka teških par mjeseci (vidi prošli blog Ljeto/jesen 2020. za detalje), a upravo ovih dana su stvari jako teške zbog kvadrata Marsa prema Saturnu i Plutonu koji zbog sporosti i retrogradnosti Marsa traje neuobičajeno dugo... Sada još ulazimo u vrijeme Vage (Sunce u Vagi) pa će i lunacije padati na os Vaga-Ovan u aspektu sa ova 4 spora planeta u Jarcu i Ovnu. Teško vrijeme za sve kardinalne znakove, pogotovo one koji su rođeni prema kraju kardinalnih znakova (ili imaju neke planete pri kraju kardinalnih).

Ipak, treba imati na umu da su sve to globalni aspekti pa se ne mora uvijek nešto dešavati kod nas... Vjerujem da ćemo ovih dana mnogi osjetiti pritisak Marsa, Saturna i Plutona i negdje bi moralo nešto značajnije puknuti. Zapravo već je i kod nas puknula jedna velika stvar koja zabavlja naciju: Janaf. Srećom, svi ovi aspekti nemaju direktne aspekte na horoskop Hrvatske osim jednog: Neptun kvadrira Ascendent i Mjesec u karti Hrvatske. Neptun u Ribama se obično povezuje sa virusima, a aspekt na Mjesec (narod, mase) i Ascendent upućuje da nas teška borba očekuje. Ali Neptun nosi i zbunjenost, iluzije, laži... Htjeli smo zaradu od turizma i zabavu, pa sada to plaćamo...

 

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries